Utrustning för triathlon

Det behövs en del saker för att kunna genomföra ett triathlon. De tre olika delgrenarna kräver självklart olika utrustningar. Generellt kan du behöva en 

triathlondräkt eller ett tudelat set. Kläderna du har på dig bör sitta så tajt som möjligt samt vara tillverkade i ett material som transporterar ut svett snabbt. Ha gärna med dig energi bars, eller liknande, och en gps klocka för att hålla koll på din fart.

Simning har ett par saker du ska ha. Badmössa, som oftast kommer med i startkuvertet, våtdräkt, som är obligatoriskt, på grund av säkerhetsskäl, samt att det är bra att ha simkläder under våtdräkten, eller så har du på dig en triathlondräkt eller ett tudelat set för att slippa byta inför nästa delmoment. Andra bra saker kan vara simglasögon, öronproppar och vaselin, som kan smörjas in på känsliga delar av kroppen.

Cykling kräver så klart en bra cykel, som är trafiksäker. Det måste inte vara en racer, utan det fungerar med de flesta vanliga cyklar. Du ska även ha en CE-märkt cykelhjälm och du måste bära din nummerlapp bak under cyklingen. Det är även bra med cykelskor, och cykelkläder. Andra bra och ha saker är cykelglasögon, cykelhandskar, överdragskläder.  Du kan även ha med en sadelväska med reservdelar, samt vatten i hållare på cykeln.

Löpning har ett par måsten och det är löparskor, löparkläder och nummerlapp framtill. Det är bra att välja skor som du vet funkar bra att springa i. Om du har problem med hälsporre, använd dig av särskilda fotinlägg i skorna. Du som har problem med knäna, kan satsa på ett bra knästöd. Det kan även vara bekvämt med att ha ett par löpar- eller stödstrumpor. En keps är bra på huvudet om det är mycket sol. Det är inte tillåtet att ha hörlurar, radio, telefon och liknande saker med sig.